skip to Main Content
WIJNEN VANUIT DIRECTE IMPORT EXCLUSIEVE WIJNEN GRATIS VERZENDING vanaf €100

Familiebedrijf

Wijnhandel Jan van Breda is een echt familiebedrijf. De huidige vierde generatie bestaat uit broer en zus. Sietske is in 2011 als eigenaar in de zaak gekomen en haar broer Kees is in 2015 in het familiebedrijf gestapt. Uiteraard zijn wij van kinds af aan betrokken geweest door onze vader te helpen en mee te gaan op wijnreizen. Het wijnvak is ons daarom letterlijk met de paplepel ingegoten! (lees meer over ons op Vers Beton in hun rubriek over Rotterdamse ondernemers)

Onze specialisatie ligt op het importeren van wijnen van kwaliteitswijnhuizen. Ons oudste contact dateert al van meer dan 50 jaar geleden. Maar ook voor recentere ontdekkingen kunt u bij ons terecht. Speciale vermelding behoort toe aan de champagne van Nathalie Falmet. In 2015 wonnen we daar direct de wijn van het jaar verkiezing mee.

Naast onze uitgebreide keuze uit wijnen vanuit directe import werken wij ook samen met vele kleine kwaliteitsimporteurs. Zo beiden wij u als klant een brede keuze aan kwaliteitswijnen onder één dak.

Geschiedenis

Wijnhandel Jan van Breda is een echt familiebedrijf sinds 1902 en zetelt al vier generaties lang in Rotterdam. De eerste winkel zat op de Korte Hoogstraat, vlak bij de toenmalige passage. Het pand aan de Korte Hoogstraat bleef tijdens het bombardement op Rotterdam niet gespaard.

De jongste zoon, Jan, die in de jaren dertig de winkel heeft overgenomen zet de zaak van 1940 tot 1945 voort vanuit zijn woonhuis aan de  Savornin Lohmanlaan en van 1945-1953 is er een noodwinkel aan de Coolsingel.

In 1953 gaat de Lijnbaan open. Meer dan zestig bekende Rotterdamse zaken, zoals kunsthandel Koch, juwelier Heetman én Jan van Breda, nemen hun intrek. In die periode stappen de zonen Jan en Kees in de zaak. Zij nemen de winkel over van hun vader in 1985.

In diezelfde periode zien ze de Lijnbaan snel veranderen. Steeds meer bekende Rotterdamse ondernemers moeten het veld ruimen. De opslagruimte die ze hebben aan de Westerkade wordt het nieuwe winkelpand.

Particulieren, bedrijven en horeca

Bij Jan van Breda kunnen particulieren in ons pakhuis terecht voor wijnen per fles of per doos. Wij hebben reguliere winkelopeningstijden en zijn centraal gelegen in het mooiste historische stukje van Rotterdam waar u in het weekeinde gegarandeerd recht voor onze deur kunt parkeren!

Voor vele bedrijven in de regio Rotterdam en daarbuiten verzorgen wij relatiegeschenken. Wij beschikken over een ruim assortiment aan representatieve kwaliteitswijnen van icoonwijnen tot aan pareltjes van de kleinere minder bekende wijnhuizen.  Wij verzorgen uw geschenken tot in de puntjes en nemen u alle zorgen uit handen.

Met name zijn wij interessant voor horeca in Rotterdam en daarbuiten. In ons pakhuis liggen wijnen opgeslagen voor zowel  brasserie als sterrenzaken. Wij kunnen snel en direct leveren in de regio en al onze wijnen liggen op koele pakhuistemperatuur opgeslagen. Voor restaurants kunnen wij de hele kaart verzorgen of een aanvulling zijn met originele en klasse wijnen vanuit eigen import. Tevens hebben wij bijzondere en mooie gedistilleerde dranken in het assortiment die ook per fles besteld kunnen worden!

Back To Top